Spel- och nördsommaren fortsätter med fler evenemang! Läs och njut!


FIFA-turnering på Malmöfestivalen, 19-22 augusti

På fredag kör Malmöfestivalen igång och Wicked Media presenterar tillsammans med SKuD och Spelens hus en FIFA-turnering med fina priser. Tisdag-fredag, 14-23, finns vi på plats i ”Hänget” (Raoul Wallenbergs park, sydost om Gustav Adolfs torg) så kom förbi och tävla! Mer information hittar du på http://malmofestivalen.se/program/event/2987.

Crunchycon, 23 augusti För andra året i rad (början på en tradition alltså!) är det dags för Crunchycon i Lund! Det är ett litet konvent med fokus på japansk populärkultur och spel. Den 23 Augusti är det dags och de har öppet 09.00-01.00. Platsen är Östra Torns fritidsgård i Lund och vägbeskrivning och annan info finns på www.crunchycon.se/2014. SKuD kommer såklart finnas på plats och kanske t.o.m. hålla i en Japan-inspirerad loppis, men mer info om det kommer senare!


Mötesplats Klostergården

Saga Björk, som är gammal Sverok:are, kontakade SKuD om Mötesplats Klostergården, som är ett samarbete mellan fritid och bibliotek. De söker personer som vill använda deras lokaler till allt möjligt som har med rollspel, lajv, brädspel, figurspel, e-sport och LAN att göra. Det enda de kräver i gengäld är att de föreningar, som vänder sig till dem, är öppna för att låta deras reguljära besökare ta del av verksamheten kostnadsfritt. Det finns även möjlighet för grupper, som består av ungdomar under 25 år, att använda rum för sluten verksamhet såsom rollspelskväll eller liknande då det kan vara svårt att bjuda in utomstående. De har öppet lite olika tider på eftermiddagar och kvällar under vardagar så hör av er till saga.bjork@lund.se för mer information.


Level up

För ett par år sedan togs ett utbildningsmaterial fram för att stötta Sveroks föreningar i sin verksamhet. De tre temautbildningarna syftar till att stärka kunskapen inom arrangörsskap, ledarskap och föreningskunskap i olika steg. Steg 1-2 i alla tre utbildningarna arrangeras av Sveroks distrikt. För anmälan och information om utbildningstillfälle så kontakta SKuD på info@skud.sverok.se. Steg 3 arrangeras av förbundet Sverok. Mer information hittar du påhttp://www.sverok.se/levelup/.


Spelens hus

Nu är det inte långt kvar tills Spelens hus slår upp portarna! Undertecknad var tillsammans med vår blivande föreningskonsulent, Samir Arabi-Eter, på plats tidigare idag för att hjälpa till lite praktiskt med renoveringen och ha lite team-building. På söndag börjar flytten och i mitten på september öppnar de på riktigt enligt planen. Om ni vill ha mer information så skriv till uppstartsgruppen på spelenshus@gmail.com


Det var allt för denna gång! Hör av er om ni har några frågor eller behöver tips och hjälp med något evenemang till info@skud.sverok.se