Uncategorized

Nyhetsbrev november

Sverok Skånes Distriktsbrev november 2016!

Hej!

Du får detta nyhetsbrev då du är rapporterad som kontaktperson för en förening, som ingår i distriktet Sverok Skåne. Detta distrikt ingår i spelförbundet Sverok. Sverok är Sveriges största ungdomsförbund med drygt 83 000 medlemmar i 1 300 föreningar över hela landet.

I distriktsbrevet för november hittar du information om:

• Sverok Skånes styrelse 2017

• Maktsalongen

• LIPS

• Riksmötet 2016

Hur ska Sverok Skånes styrelse 2017 se ut?

Nu har valberedningens arbete dragit igång! Om du är intresserad av att sitta i styrelsen nästa år eller känner någon som skulle passa så skicka namn och mailadress till valberedningen@skane.sverok.se.

Du kan även höra av dig om du har frågor om hur styrelsearbetet i distriktet ser ut eller undrar något annat 🙂

Maktsalongen Malmö

Maktsalongen är en ideell organisation, som sammanför unga engagerade kvinnor genom sitt nätverk samt ordnar utbildningar för ideella organisationer i hur de med enkla och konkreta verktyg kan bli mer jämställda. Deras nätverksmedlemmar kommer från många olika typer av organisationer, som exempelvis kultur- eller idrottsföreningar, aktivism, politiska förbund, samfund m.m och de har nätverksgrupper i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Växjö!

Syftet med nätverket är att medlemmarna ska inspireras, peppas och lära känna andra unga kvinnor från olika typer av ideella organisationer i sin stad. De har en nätverksträff per termin och ordnar föreläsningar/studiebesök/aktiviteter och annat trevligt som gör det lite lättare och roligare att fortsätta vara med i en ideell organisation!

Deras nästa nätverksträff i Malmö är 20/11-16. Kolla in facebookeventet och hitta mer info och anmälan på deras hemsida.

Lunds paraplyorganisation för ideella föreningar

LIPS vill samla Lunds föreningsliv och föreningar som arbetar med social verksamhet på något sätt: kulturföreningar, studieförbund, spelföreningar m.fl. Tillsammans med PIL – Idrottens paraply i Lund arbetar de med Överenskommelsen och Föreningarnas Hus. Kommunstyrelsen har beslutat att arbeta för en Överenskommelse och Kommunfullmäktige har beslutat att ett Föreningarnas Hus skall bli verklighet.

Vill din Lunda-förening bli en del av detta och bli en aktiv del i skapandet av ett samlat och starkare civilsamhälle i Lund? Gå då till LIPS hemsida och bli medlem för 200 kr per år.

I januari 2017 kommer LIPS och PIL att bjuda in föreningar och politiker in till en heldag med information och nätverkande och diskussioner kring dessa två frågor.

Riksmötet 2017

18-20 november är det dags för Sveroks riksmöte, som i år hålls i Katrineholm. Ni hittar all information inför mötet på Sveroks hemsida och ni kan följa mötet live på Sveroks youtubekanal.

Ni vet väl att ni alltid kan höra av er till Sverok Skånes föreningskonsulent med såväl stora som små frågor kring arbetet med er förening? Han heter Samir Arabi-Eter och ni når honom på samir.arabi-eter@sverok.se eller på 0760-15 97 89.

Vill ni lämna ett förslag till distriktsstyrelsen eller vara med i nästa nyhetsutskick? Maila oss på info@skane.sverok.se.

Med vänlig hälsning,

Alexandra Hjortswang

Ordf. Sverok Skåne