Studiecirkel

Har du planer på att lära dig nått nytt? Att bygga ny terräng till era uteaktivitéter eller kanske planera en ny rollspelskampanj? Har du tur kanske det går att göra i form av en studiecirkel!

En studiecirkel är en studieform där man tillsammans med andra lär sig mer om ett ämne. En cirkel kan handla om nästan vad som helst t ex rollspel, figurmålning, lajvhantverkande etc. I en studiecirkel sätter man upp mål för vad man vill lära sig och en arbetsplan på hur det ska gå till.

Att starta en Studiecirkel

I menyn till höger finns exempelmallar på vad en kan göra i en studiecirkel. Om ingen passar väljer ni i stället ”Annan cirkel”. Där ni kan beskriva er verksamhet med egna ord. När ni fyllt i formuläret skickas det till en handläggare på Studiefrämjandet som kommer att kontakta er för att gå igenom upplägget för den studiecirkel ni vill starta.

Regler och Närvarorapport

Om ni startar en studiecirkel kommer ni få en närvarorapport som ni fyller i under tiden ni folkbildar er vilken ni i studiecirkelns slut skickar in. Reglerna för en studiecirkel är i normalfallet ganska enkla. De rent formella reglerna kan man läsa i menyn till höger.

Att söka bidrag som Studiecirkel

Beroende på vad ni vill göra kan man få bidrag till exempel böcker, hantverksmaterial, lokaler med mera. Därimot kan ni inte få bidrag i kontanter – behöver ni det ska ni istället söka Sveroks träffbidrag.