Uncategorized

Pepp och dess motsatts

Efter att ha varit på slaget och träffat andra som sitter i distriktsstyrelser eller liknande så var jag full av pepp även om jag var trött efter för lite sömn och mest ville knapra mina polkagrisar från Gränna och bränna saker i Little Inferno. 

Dock såg jag till att inte helt släppa de tanker jag haft med mig. Höll kvar hoppet om att spelkultur ska kunna bli något för alla och något som är sett som en hobby med hög status.

Sen kom bakslaget, min sambo visade en artikel fick min hjärna att göra ont och hjärtat att gråta.  Något som fick mig att vilja flytta till en annan planet. Att åter igen stöta på typen av dumhet som får människor att  blunda för verkliga problem, skylla i från sig på enkla mål och skuldbelägga vår hobby när roten till det hemska som hänt är betydligt djupare ner än så. Jag pratar om en pojke i USA som dödade sin mor.

Han hade hamnat efter i skolan och i stället för att plugga spelade han tv-spel Modern hade tagit hans konsol och då slog det slint i pojkens huvud.

Som en människa som någonstans försöker hitta kärnan till sådana här hemskheter gör det ont i mig när personer skyller på spelet han spelade, I stället för att han antagligen mådde dåligt psykiskt och hade behövt stöd både från samhället, hemmet och skolan.  När ett lands (USA) kultur snarare ser att våldsamma spel är ett problem än att pojken i fråga hade använt sitt eget skjutvapen, ett vapen han fick när han fyllde elva år.

Vill ni läsa mer så kan ni göra det här.

2013-05-06_00003

Tänk, med logiken som anklar spel ska vi nog vara glada att jag inte har en eldstad i verkligheten, då hade jag nog eldat upp gentlemän på riktigt och inte bara i spel.

Det var en sak till som gjorde mig ledsen och beklämd. Åter igen funderade jag på om det där med att bygga en rymdraket och ge sig av kanske är en god idé.

Disney tycker om att sälja sina prinsessor. Prinsessor som är  fina men ganska obekväma klänningar, som inte gör något mer än just står och är vackra. Passiva prinsessor.

Det finns en relativt ny prinsessa. En som för många var en frisk fläkt och en förebild för flickor de saknat. Jag pratar såklart om Merida från filmen Brave. Tjejen som vill gå sin egen väg i stället för att bara glatt kläs upp fint och vinnas av en prins. Den som gör det som får henne att leva och skratta. Merida med vilt hår, en relativt bekväm klänning och alltid med bågen tillhands. Det vill säga, när hon inte tvingas in i en alldeles för åtsittande klänning som hon hatar för att mamma envisas med att prinsessor måste vara så som de förväntas.

Tydligen är den vilda Merida inte den prinsessa som  Disney vill sätta på rosa väskor så de säljer till småflickor.

Så vad gör Disney? De gör om henne. Precis som drottningen i filmen så tvingar Disney på Merida den där obekväma klänningen hon hatar och tar hennes båge. De ger hennes hår större och mer följsamma lockar och går helt emot sin egen film. Det har hänt innan. De gjorde det samma med Mulan. Tjejen som räddade Kina men inte kunde gå i en traditionell fin dräkt. Flickan som slogs med svärd och till och med fick erbjudande om att sitta i rådet hos kejsaren blir precis som den skotska prinsessan itvingad kläder hon hatar.

Det finns en lista att skriva på för dem som tycker att Disney är dummingar.

brave_merida_iphone_wallpaper-640x960Merida som vi är vana att se henne

merida-brave-new-look

Den nya, utan båge i en glittrig obekväm klänning, dessutom med större höfter av någon andning.

Dock, efter det är så hittade jag något annat. Något som gav mig peppen åter. Något som fick mig att bli glad. Det var en förening här i Skåne. En förening som är lite av precis de föreningar vi vill lyfta upp i spelhobbyn.

Jag ska inte säga mer eftersom jag nyss kontaktat dem och gärna vill prata med dem innan jag säger allt för mycket här. Men jag lovar, snart kommer ni få höra mer.

Trotts alla idioter och allt dåligt som händer så finns det så mycket bra. Underbara människor som får en att le. Som tar bort ens klump i magen. Så jag väljer att avsluta med den här bilden, riktad till alla idioter i världen.

i-like-this-planet-you-get-off-futurama