SpelkulturStudiefrämjandet

Årets folkbildare – en spelnörd

Jag känner mig stolt som SKuDare att under Studiefrämjandet Skåne Blekinge få veta att deras pris för årets folkbildare gick till en av oss. En spelare vid namn André Sjölund som arbetar mycket med sin förening C4 Spel med säte i Hässleholm. De håller till på Markan och har spelträffar av olika slag flera dagar i veckan.

De sysslar med figurspel, kortspel, sällskapspel och ska även dra i gång rollspel. Det är öppet för alla men det är glädjande för mig att många unga söker sig dit.

Stort grattis från SKuDs styrelse till André och till C4 Spel. Spel är folkbildande, det är kultur och det är något viktigt för människor. Låt oss även spräcka myten att vi vill hålla oss för oss själva, utan att det finns många spelare som vill sprida sin hobby till alla som vill prova på det.

 

2605_73484197272_8097640_n

 

/Johanna Embla Taller