Årsmöten

Sverok Skånes årsmöte – Save the date

Sverok Skånes årsmöte 2023 – Save the date Hej! Du får detta mail då du är förtroendevald i en av Sveroks många Skånska föreningar!

I detta mail får du:

Datum för årsmötet
Valberedning
Motioner
Facebook event och Discord länk
Observera att årets årsmöte kommer att behandla stadgeändringar!  

Datum
Sverok Skåne kommer ha sitt årsmöte den sista helgen i mars 2023, det vill säga helgen 24-26 mars. Mer info som var, när, hur och handlingar kommer i slutet av februari med den riktiga kallelsen. Vi vill göra årsmötet ännu bättre, trevligare, och välkomnande än förra året. Har du eller din förening ett tips till oss så skicka oss gärna ett mail! Förra året så började mötet redan dagen innan med mingel, brädspel med hjälp av Malmö Bredspelsförening och en massa snacks! På minglet kunde man prata med styrelsen, de som kandiderade och prata om årsmötet tillsammans med andra. En natt på hotell och god mat gjorde att alla var mätta och glada hela mötet.

Frågor:Skicka alla frågor till oss via mail: info@skane.sverok.se Vänliga hälsningar,Sverok Skånes styrelse
  
Nominera
Valberedningen hälsarNu har du chansen att påverka vem som bestämmer, nominera ledamöter till Sverok Skånes styrelse. Hej! Som förtroendevald i din förening är du med och väljer vem som sitter i Sverok Skånes styrelse. Sverok är förbundet som samlar samtliga spelhobby-verksamheter under ett tak. Vi är Sveriges största ungdomsförbund med 55.000 medlemmar. Några av de medlemmarna är ni. Sverok Skåne är ett distrikt inom förbundet Sverok med sin egen styrelse som är till för att hjälpa och stötta alla ni i som är aktiva här i Sverige sydligaste län. För att distriktet ska fungera behövs en styrelse; vet du någon som skulle passa för uppgiften eller är det så att du själv skulle vilja vara med? Styrelsen träffas varje månad och fattar beslut om hur bidrag fördelas samt hur evenemang och föreningar bäst kan stödjas i sitt arbete. Följande skall väljas på nästa årsmöte Ordförande: Den kallar ihop styrelsen och har koll på saker Vice ordförande:  Reserv för ordförande
Kassör: Håller i plånboken Ledamöter: 3-6 st, fattar demokratiska beslut. Revisorer: 2 st, samt en revisorsuppleant per reviosor. Håller koll på sifforna som uppstår när plånboken används Valberedning: 3 st, Samlar ihop kandidater till en ny styrelse om ett år. Sekreterare: 1 st, skriver ner vad som bestäms.
MVH/ Sverok Syd via Valberedningen; Tova Midfjäll
Maila in ditt förslag eller kontakta mig i messenger, heter som jag heter även där =)

 Maila in motioner
Motioner
För att en Motion (förslag från medlemmar) ska tas upp på årsmötet måste den ha skickas in senast tre veckor innan årsmötet. Det vill säga senast 4 mars.Förslag som kommer in efter det räknas som Övrig fråga. Hur du skriver en motion:1) Ge den ett namn / en rubrik2) Skriv vem eller vilka som är avsändaren3) Skriv en summerande text om vad och varför du vill ändra på något.4) Lägg till dina Att-satser. Att-satsen är det som mötet tar beslut om, tänk på att årsmötet måste kunna rösta Ja eller Nej så formulera dig tydligt. Exempel:
”Motion: Mer fika till mig!
Av: Mia – inte ordförande för Sverok Skåne Som ledamot i Sverok Skåne så ser jag med ledsna ögon alla de pengar som är över år efter år. Pengar som hade kunnat gå till bidrag för event eller annat roligt som föreningarna vill göra, men som inte blir sökta. Tills dess att pengarna är slut så tycker jag att styrelsen borde få mer fika. Därför yrkar jag på:1) Att … Mia får beställa tårta till varje styrelsemöte.2) Att … Mia får oändligt med kaffe på varje styrelsemöte.3) Att … Årsmötet bjuds på fika med sju sorters kakor på årsmötet.” 

Facebook event
FacebookAnmäl dig i vårt Facebook eventför att få info om uppdateringar!

Discordserver
DiscordVarför inte gå med i vår Discordserver och säg hej? 

Vi hörs i februari!