Nyhetsbrev

Distriktsnytt Våren 2023

Hej! Du får detta mejlet för att du är medlem i FORENINGSNAMN som är ansluten till Sverok Skåne. I brevet kan du läsa mer om:

  • Malmö Game Week Infoträff
  • Kodachicon 2023
  • Bidrag från distriktet
  • Utlåningslista

Malmö Game Week Infoträff

Datum och tid: 6/5 kl. 12-16

Plats: Spelens hus i Malmö

Vi kommer under detta möte presentera en aftermovie från Malmö Game Week Unplugged 2022 och prata lite om vad som vart bra och mindre bra med eventet för att ta med oss till 2023 och göra ett ännu bättre event.

Vi kommer prata om följande:

  • Datum, öppettider och hålltider för eventet
  • Plats och planerad layout av området
  • Innehåll och aktiviteter på plats

Vi kommer bjuda på fika och lättare mat.

Vi hoppas att så många som möjligt kommer kunna delta fysiskt men kan man inte det så kommer det finnas möjlighet att delta digitalt.


Kodachicon 2023

Datum: 18–21 maj

Plats: Polhemsskolan i Lund

Sveriges mysigaste konvent hittar du i Lund under Kristi Himmelfärdshelgen – kom hit och upplev nördkulturen där den känns som mest hemma!

Kodachicon är ett återkommande samarrangemang som vi från Sverok Skåne är stolta att återigen få vara en del av! 

För att läsa mer om konventet, gå in på deras hemsida eller Facebooksida. Är du sugen på att arrangera något kan du läsa mer om det här, och vill du söka till att vara funktionär kan du göra det här


Bidrag från distriktet

Ni har väl inte missat att man kan söka bidrag från distriktet? Distriktets bidrag till våra föreningar kan delas in i tre kategorier:

Samarrangemang där distriktet är med som arrangör för ert event, lite mer som ett samarbete än bara bidrag. Ni får en utsedd kontaktperson i styrelsen som hjälper er med eventet. Eventet måste kunna generera deltagardagar till vår ansökan hos Region Skåne. För mer information om samarrangemang, se vår hemsida!

Projektbidrag är ett bidrag för att (precis som det låter!) genomföra ett projekt. Projektet kan vara så stort eller litet som ni själva känner för, och kan vara allt från ett event, till inköp av nya inventarier, utbildning, och mycket mer! 

Microbidrag är ett bidrag med fokus på små föreningar. Med microbidraget är det distriktet som betalar, och ni som förening som hämtar ut! Det kan vara en ny rollspelsbok från Playotektet, nya färger till figurspel från Unispel, eller varför inte lite glitter från Slöjddetaljer?

För mer information om samarrangemang, bidrag, och ansökan, se vår hemsida


Utlåningslista

  • 20st kom-radios

Just nu har vi inte en särskilt lång lista på saker man kan låna från oss, men vi hoppas att den kan få bli längre! Har du någon idé på något Sverok Skåne hade kunnat köpa in för att låna ut till sina föreningar? Kontakta oss så kollar vi på det!


Har du frågor eller synpunkter? Kontakta styrelsen!

Med vänliga hälsningar,

Sverok Skåne

Sekreterare Rose Boketoft Kaltenbrunner